Az ékszer tervezője Poé, aki a blogjában eredetileg közkinccsé tette az általa megálmodott ékszer mintáját. Köszönet érte!

Múlt szombaton mi is megfűztük.

A többi képért menj

(#BE840, kategória: 6)

Reni barátnőm meglátta, és azt mondta: "EZ AZ!" Ugyanis már régóta keressük a hozzá illő ékszert. Azért szerintem nekem is jól áll, szerencse hogy van hozzá még elég gyöngyöm :-D ...de azért más színben is ki fogom még próbálni.

A tervező eredeti ékszerét, leírását és mintáját megtalálod ITT.

Mivel én magam is a kedvenceim közé sorolom, ezért elkészítettem a ZOÉ leírását ábrákkal én is. Megfűzni lényegesen kevesebb időbe tellett mint megrajzolni, de remélem sokan el fogják még készíteni Poé medálját.

Jó munkát hozzá.

Az apró gyöngytől a nagyig itt látod, hogy melyik méretből mennyi gyöngyre van szükség ennek a mintának a megfűzéséhez, remélem jól számoltam. Könnyű, hamar megvan, és itt aztán lehet variálni a színeket!

Kezdjük is.

Kétszálas raw technikával elkészítjük az egyik oldalt az alábbi minta alapján:

Ha ez megvan az alsó 6 mm-es teklából visszafelé indulva elkészítjük a másik oldalt. Ügyeljünk arra, hogy az új oldal szélső szemei a már meglévő gyöngyök legyenek (2. ábrán piros körvonallal):

Legvégül középre befűzzük a legnagyobb gyöngyöt a 3 mm-es csiszoltakkal, és fölveszünk még 8 db kását, ahogy az ábra mutatja:

A szálat eldolgozzuk (csomózzuk-fűzzük-csomózzuk-fűzzük...), és egy karikát fűzünk a 8 kása közé.

Már csak a megfelelő nyakláncot kell hozzá megalkotnod vagy megtalálnod.

Remélem jól szórakoztál :-)

Milyen lett a Tiéd? Küldd el nekünk a Te Zoéd fotóját!