A karkötőt én magam terveztem.

A régóta rakosgatott tekláimnak meglett a helye. Csak elkezdtem fűzni, és ez lett belőle. Én magam sem gondoltam volna hogy az egyik kedvencem lesz, erre nagyon büszke vagyok. Itt a kapocs volt meg először...

A szettben karkötő és fülbevaló készült.

A többi képért, mintáért és a leírásért menj

(Karkötő: #AB020, kategória: 9)

(Fülbevaló: #CB020, kategória: 7)

Anyagszükséglet:

- 8 mm-es tekla

- 4 mm-es tekla

- japán delica

- gyöngyfűző cérna

- kapocs/csat

Az ábrákon a vízszintes zöld szaggatott vonal a karkötő közepét jelzi. Alatta-fölötte egy-egy blokkot rajzoltam csak meg. Annyiszor ismételd, hogy a kellő hosszt megkapd.

Az ábrákon az újonnan fölveendő gyöngyök mindig kék körvonallal vannak jelölve, az előzőleg fűzött szál szürke, az aktuálisan fűzendő szál pedig fekete.

Kezdésnek vegél föl annyi teklát - váltakozva a két méretet - amennyi kapocs nélkül szükséges. A végeit zárd japán delicával:

Aztán a nagy teklák köré 7 - 7 japán delicát fűzz az ábra alapján:

Az iménti 7 - 7 szem középső szemeiből kiindulva és érkezve következik 2 japán delica között 1 nagy tekla, és az első és utolsó kis tekla köré két oldalra 4 - 4 delica:

Következő lépésként megfűzzük a szélső tekla külső oldalaira a 10 - 10 japán delicát, és az első és utolsó kis és nagy tekla közé fölülre az 5 delicát:

Most az imént fölvett 10 delica 8. szeme és a következő 10 delica 2. szeme közé fölveszünk 2 - 2 delicát, és az első és utolsó kis és nagy tekla közé alulra a 3 delicát:

Ezek után kiegészítjük a középső váltakozó teklasor körvonalát, azaz a 2. ábrán felvett 7 - 7 delicák közé még 2 - 2 delicát fűzünk:

Ez után már csak a kapcsot kell föltenni.

Ezzel az ékszerrel sok fölösleges munkát csináltam magamnak. Miután az elsőt elkészítettem, gondoltam néhány dolgot megváltoztatok rajta, így fűztem meg a következő karkötőt 4x. Végül pont olyanra csináltam meg, mint az elsőt, ugyanis azt a kicsi ívet ami keresztbe és hosszába is megvan máshogy sehogy sem jött ki.

A mintát és a leírást remélem nem csak a magam kedvére készítettem, örülök, ha minél többen elkészítitek! Sőt, azt se bánnám, ha megírnád véleményed a mintáról, és hogy a leírás alapján könnyedén meg tudtad-e fűzni. ;-)

Jó szórakozást hozzá!